OCELIO

OCELIO

02-952, Warszawa, Wiertnicza 70

Maca pieczywo

Polska marka Ocelio zajmuje się produkcją i dystrybucją (na rynku krajowym oraz międzynarodowym) produktów spożywczych niezawierających glutenu. Oferta jest skierowana do osób chorujących na celiakię oraz z nietolerancją glutenu. Warto wspomnieć, że większość dostępnych w sklepie artykułów może być również spożywana przez osoby z nietolerancją laktozy i wegetarian. Firma dysponuje nowoczesnym zakładem produkcyjnym oraz sprowadza surowce z Europy, Azji i Ameryki.



Cały asortyment z żywnością bezglutenową został podzielony według następujących kategorii:




  • produkty sypkie i makarony (gnocchi, ryż, musli i płatki, cukier trzcinowy),

  • mieszanki piekarnicze i mąki (m.in. mieszanki z mąką gryczaną, do wypieku pieczywa),

  • napoje roślinne (sojowe, owsiane, migdałowe, ryżowe),

  • przekąski i słodycze (krówki mleczne, chipsy warzywne, pieczywo maca, wafelki),

  • artykuły spożywcze bio.



Na blogu można zapoznać się z poradami oraz gotowymi przepisami na bezglutenowe dania (m.in. zapiekanki makaronowe, ryż bio z owocami).


Copyright 2025 Carbonengineering.pl - wszelkie prawa zastrzeżone